Mainos
Mainos

Suomi varustaa siviiliväestöä sodan varalta

Ainakin osa Lähi-Idän siviiliväestöä varustaa parhaillaan perheitään kemiallisia ja biologisia aseita vastaan suomalaisella tekniikalla. Maanalaisten väestönsuojien rakentaminen sotilas- ja teollisuuskäyttöön on jo vanhastaan tuttua samoin kuin suojanaamarien vienti.

Uusin keksintö on kevytrakenteinen ylipaineteltta, jonka on määrä antaa suojaa yksittäisille perheille mahdollisen kemiallisen tai biologisen aseen varalta. Sähkömoottori puhaltaa telttaan ylipaineen noin vartissa, mutta varalla on myös käsiveivi. Ilma tulee ulkoa. Suodatin pysäyttää kaikki tunnetut taistelukaasut.

Temet Oy:n vientijohtaja Mikka Toivolan mukaan Lähi-Idässä ennakoitu kriisi on jo vaikuttanuttanut yrityksen palvelujen kysyntään väestönsuojelussa. Esimerkiksi Kuwaitista ja itäisestä Saudi-Arabiasta tulee kyselyita ja olemme jopa myyneet tuotteita, kertoo Toivola.

- Hinta teltoista on Suomessa noin 7 500 euroa kappale, mutta kuwaitilaisversiosta saadaan jopa 13 000 euroa. Kauppoja on tehty Yhdysvaltoihin ja Lähi-itään tähän mennessä toistasataa kappaletta, sanoo Toivola.

Suurin osa teltoista menee tavallisille kuwaitilaisille ihmisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme