Mainos
Mainos

Suomikin mainittiin Putinin puheessa – Turkista ruma kielikuva

Venäjän talousasiat olivat pääosassa presidentti Vladimir Putinin vuotuisessa puheessa Moskovassa. Putin kuitenkin sivusi myös ulkopoliittisia asioita.

Suorasukaisimmin Putin kommentoi Turkin tilannetta. Se että Turkki on pudottanut venäläisen hävittäjän, kertoo Putinin omin sanavalinnoin siitä, että Turkki haluaa nuolla Amerikkaa eräästä tietystä paikasta, vaikka Yhdysvallat ei sitä edes haluaisi. Sen sijaan Georgian suuntaan Putin tarjosi jo liennytystä ja olisi valmis kumoamaan viisumipakon maiden väliltä.

Suomikin mainittiin – Putinin mielestä Fennovoima on esimerkki siitä, että Suomi vastusti EU:n pakotelinjaa ja teki sopimuksen Rosatomin kanssa Venäjä-pakotteista huolimatta.

Yksityiselämästään Putin pysyi salaperäisenä, eikä halunnut kertoa esimerkiksi missä hänen tyttärensä asuvat ja ovat töissä.

”Putin-show” kesti kolmisen tuntia ja loppui kahden jälkeen iltapäivällä. Kremlin mukaan paikalla oli lähes 1400 toimittajaa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme