Mainos
Mainos

Suosittu syyrialaisblogi osoittautui amerikkalaismiehen huijaukseksi

Ihmisoikeusaktivistit ympäri maailmaa ilmaisivat paheksuntansa, kun yksi internetin suosituimmista Syyrian tapahtumia raportoineista blogeista osoittautui huijaukseksi.

Edinburghin yliopistossa Skotlannissa opiskeleva 40-vuotias amerikkalainen Tom MacMaster kirjoitti helmikuusta alkaen A Gay Girl in Damascus -blogia, jossa hän esiintyi Damaskoksessa asuvana lesbonaisena Amina Abdallah Arrafina. Blogissaan hän raportoi Syyrian kansannousun tapahtumia ja otti kantaa homojen oikeuksiin.

Vyyhti alkoi selvitä, kun MacMaster väitti blogissa, että Arrafina oli pidätetty. Epäilykset väitteen aitoudesta alkoivat levitä ja sunnuntaina MacMaster tunnusti huijauksen. Lukijat olivat jo ehtineet muun muassa perustaa Facebook-ryhmän, joka vaati naisen vapauttamista.

MacMaster sanoo olevansa pahoillaan huijauksestaan ja toteaa halunneensa vain kiinnittää huomiota Syyrian tapahtumiin ja ihmisoikeusrikkomuksiin. Lukijat ja aktivistit ovat tyrmänneet perustelut toteamalla, että huijaus saattoi aidotkin kertomukset epäilyksen alaisiksi. Eräs damaskoslaisbloggaaja vastasi pahoitteluun, että huijaus ehti jo vahingoittaa monia.

– Olisin voinut joutua todelliseen vaaraan mielikuvituksen tuotteen vuoksi, sillä olin alkanut tutkia Aminan pidätystä. Anteeksipyyntöäsi ei hyväksytä.

(MTV3 - STT - AFP -Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme