Mainos
Mainos

Suositussa turistikohteessa herättiin haisevaan ongelmaan: Liikaa väkeä puskakakalla

Norjan suosituimpiin kuuluvassa turistikohteessa Prekestolenin kalliojyrkänteellä on havahduttu haisevaan ongelmaan: nimittäin puskiin kakkiviin turisteihin.

Päästäkseen ihailemaan upeita maisemia Prekestolenilla turistit joutuvat patikoimaan ylös noin kahden tunnin matkan.

Jyrkänteellä vierailee vuosittain yli 300 000 turistia, mutta vessoja paikalla ei ole ainuttakaan. Hädän yllättäessä turistit turvautuvatkin puskiin.

– Alkaa olla melkoinen ongelma, että matkan varrella Prekestoleniin ei ole vessoja. Ulostetta on melkein jokaisessa puskassa. Aurinkoisena päivänä se haisee, kommentoi Prekestolen-yhdistystä edustava Audun Rake Stavanger Aftenblad-lehdelle.

Ongelma on pahimmillaan leireilyyn tarkoitetun alueen ympärillä, jossa matkailijoiden määrä on lisääntynyt runsaasti viime vuosina.

– Kun täytyy mennä, niin täytyy mennä, näin se on kaikkialla. Mutta täällä käy niin paljon ihmisiä, että sen vaikutus on melko suuri, Rake kommentoi Dagbladetille.

– Näillä määrätyillä leirintäalueilla huomaa, että ihmisillä on tiettyjä valikoituja paikkoja.

Prekestolen-yhdistys toivoo saavansa vessat vaellusreitin varrelle ensi kesään mennessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme