Mainos
Mainos

Super Sherpalta ennätyksellinen suoritus - kiipesi Mount Everestin huipulle 21. kerran

Super Sherpaksi nimetty 51-vuotias sherpa Apa nousi keskiviikkona ennätyksellisen 21. kerran maapallon korkeimmalle vuorenhuipulle Mount Everestillä.

Apan tuorein valloitus tapahtui täydellisissä oloissa, sää oli tuuleton ja yö kuulas. Kuuden kiipeilijän ryhmä aloitti nousun kohti huippua iltamyöhällä ja saavutti tavoitteen varhain keskiviikkoaamuna.

Aiemmin viikolla Everest vaati uhrin, sillä Nepalin entinen ulkoministeri Shailendra Kumar Upadhyaya kuoli nousun aikana. 82-vuotias Upadhyaya yritti valloittaa huipun kaikkien aikojen vanhimpana. Hän menehtyi ykkösleirillä, joka sijaitsee noin 5300 metrin korkeudessa.

Apa nousi ensimmäisen kerran Everestille vuonna 1990. Hän on huolissaan ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Kiipeäminen on muuttunut vaaralliseksi, koska sulaneen lumen alta on paljastunut kalliota, johon on vaikea kiinnittää köysiä.

Everestin huipun on valloittanut noin 3000 ihmistä sen jälkeen kun Edmund Hillary ja Tenzing Norgay kiipesivät sille ensimmäisinä vuonna 1953.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme