Mainos
Mainos

Superhelteet piinaavat Eurooppaa – 40 asteen lämpötiloja päivästä toiseen

Euroopan superhelteet eivät ole helpottamassa. Mittarit ovat näyttäneet yli 40 asteen lukemia, ja esimerkiksi Espanjassa säiden on ennustettu jatkuvan kuumina vielä yli viikon ajan.

Jo nyt eri maiden viranomaiset ovat kertoneet kohonneista kuolleiden määristä helteen takia.

Sveitsissä lämpötilat nousivat tänään 35 asteen paikkeille. Kuumimmat lämpötilat mitattiin Ranskassa ja Belgiassa sekä Etelä-Espanjassa, jossa lämpöjakso on jatkunut jo pitkään. 

Helpotusta ei ole näköpiirissä, sillä kuumuus ei lauhdu ennusteiden mukaan vielä yli viikkoon.

Erityisesti vanhemmat ihmiset ja sairaat ovat helteellä suurimmassa vaarassa.  Jo nyt Portugalin viranomaiset ovat arvioineet sadan ihmisen menehtyneen kovien helteiden vuoksi.

Myös raskaan työn raatajat altistuvat helposti lämpöhalvaukselle ja kuihtumiselle. Nesteen tankkaaminen aktiivisesti onkin oltava osa työpäivää.

Ranskassa kuumuus on katkonut sähköjä ja sekoittanut ainakin junaliikenteen. Rautatiekiskotkin laajenevat kuumuudessa ja sähkökaapelit venyvät. Junien aikataulut ovat menneet uusiksi ja vuoroja on kokonaan peruttu.

Helteistä varoittaminen vaihtelee maittain. YK kehottaa lisääntyvien helteiden myötä maita ottamaan käyttöön varoitusjärjestelmän, joka korostaisi helteen vaaroja ja informoisi ihmisiä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme