Mainos
Mainos

Supermyrsky Sandyn uhreja yli 150 - myrskyn kustannukset kymmeniä miljardeja

Supermyrsky Sandy on tappanut Pohjois-Amerikassa jo yli 80 ihmistä. New Yorkissa kuolleita on 34. Myrskyn uhrien kokonaismäärä nousee 154:een, kun mukaan lasketaan uhrit Kanadassa ja Karibialla.

New Yorkin metro on alkanut liikennöidä osittain kolmen päivän tauon jälkeen. Junat ovat täyttyneet heti työmatkalaisista. Metron käyttäminen on ilmaista huomiseen asti.

Liikenne on yhä poikki Manhattanin saaren eteläosassa, joka kärsii edelleen sähkökatkoista.

Helpottaakseen tieliikenteen ruuhkia kaupunginjohtaja on asettanut autoilijoille rajoituksia: kaikissa Manhattanille ajavissa autoissa on oltava vähintään kolme matkustajaa kussakin.

Taloudelliset menetykset tuplaantuneet?

Katastrofeja arvioiva Eqecat-yhtiö on nostanut arviota hurrikaani Sandyn aiheuttamista taloudellisista menetyksistä. Yhtiö tuplasi arvionsa vakuutusvahingoista jopa 20 miljardiin dollariin.

Muiden Sandyn aiheuttamien taloudellisten menetysten arvoksi yhtiö arvioi 50 miljardia dollaria.

Yhtiön mukaan New Yorkin metron pysähtyminen ja sähkökatkokset aiheuttavat huomattavasti aiemmin arvioitua suuremmat kustannukset.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme