Mainos
Mainos

Supertaifuuni Haiyan runtelee Filippiinejä

Supertaifuuni Haiyan on iskeytynyt Filippiineille. Haiyan on tähän mennessä vuoden voimakkain myrsky. Sen tuulet puhaltavat puuskissa jopa yli 105 metriä sekunnissa. 

Haiya on yksi neljästä voimakkaimmasta mitatusta taifuunista, sanoo yhdysvaltalaisen Weather Underground -sääkeskuksen johtaja Jeff Masters. Mastersin mukaan Haiya on myös voimakkain mitattu maahan iskenyt taifuuni.

Myrsky on katkonut sähköt ja puhelinyhteydet laajoilta alueilta sekä aiheuttanut tulvia ja maanvyöryjä. Paikoin rannikkoa ovat murjoneet jopa viisimetriset aallot. 

Arviolta miljoona ihmistä on paennut myrskyä turvallisemmille alueille. Taifuunin reitillä koulut, virastot ja kaupat pitävät ovensa kiinni tänään. 

Säätieteilijöiden mukaan taifuuni raivoaa Filippiinien etelä- ja keskiosien halki ennen matkaamistaan Vietnamiin ja Laosiin sunnuntaina. 

Haiyanin ennustetulla reitillä on myös Boholin saari, jota koetteli viime kuussa voimakas maanjäristys. Saarella tuhannet ihmiset asuvat yhä telttamajoituksessa järistyksen jäljiltä. 

Filippiineille iskeytyy vuosittain parikymmentä voimakasta myrskyä. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme