Mainos
Mainos

Supertaifuunit kohti Taiwania ja Japania, Atlantille kauden ensimmäinen hurrikaani

Maailmalle on nyt muodostumassa kolme trooppista hirmumyrskyä.

Tyynellä valtamerellä on liikkeellä kaksi hyvin voimakasta taifuunia. Taifuuni Goni etenee kohti Taiwania ja Filippiinien pohjoisosaa, supertaifuuniksi voimistunut Atsani puolestaan kohti Japania.

– Molemmat taitavat yltää supertaifuuneiksi merellä, mutta kumpikaan ei ole rantautumassa suoraan. Gonissa voimakkaimmat tuulet ovat merellä 60 m/s ja Atsanissa jopa yli 70 m/s, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Supertaifuunilla tarkoitetaan taifuunia, jossa tuulen keskinopeus on vähintään 58 m/s.

Goni kaartaa viikonloppuna Taiwanin itäpuolitse pohjoiseen ja tuo rankkoja sateita ja kovia tuulia Taiwaniin ja Filippiinien pohjoisosaan. Atsani heikkenee tämän hetken ennusteen mukaan ennen Japania.

Atlantilla puolestaan on syntymässä hurrikaanikauden ensimmäinen hurrikaani. Trooppinen myrsky Danny on keskellä Atlanttia ja sen ennakoidaan voimistuvan hurrikaaniksi. Danny suuntaa kohti Karibiaa.

– Nähtäväksi jää, mihin asti se pysyy voimissaan. Tämän hetken ennusteissa kovin tuulennopeus on 45 m/s. Karibialle se ei ehdi vielä tämän viikon aikana, toteaa Aleksi Jokela.

Atlantin hurrikaanikaudesta on ennakoitu tavanomaista heikompaa. Keskimäärin Atlantilla on kuusi hurrikaania kauden aikana. Hurrikaanikauden katsotaan tavallisesti kestävän kesäkuun alusta marraskuun loppuun, mutta hurrikaaneja voi syntyä muinakin aikoina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme