Mainos
Mainos

Supo ei pidä iskua Suomeen todennäköisenä, mutta seuraa tilannetta

Suojelupoliisi ei pidä Ranskan lehti-iskun kaltaista tekoa kovin todennäköisenä Suomessa. Ylitarkastaja Tuomas Portaankorva suposta kertoo, että Ranskan tilanne on toinen kuin Suomen.

– Ranska on ollut jo useita vuosia Euroopan kärkimaita terrorismin uhkan suhteen. Se on muun muassa muutaman terrorijärjestön nimeämä kohde.

Suomen uhkatilanne on erilainen. Portaankorva kertoo, että organisoituneen laajamittaisen terrorismin uhka Suomea tai suomalaisia kohtaan on edelleenkin matala. Supo arvioi kesäkuussa päivittämässään uhka-arviossaan kuitenkin, että mahdollisuus yksittäisten tekijöiden yksittäisiin väkivallantekoihin on jossain määrin kohonnut kansainvälisen tilanteen takia.

– Mutta sekään ei ole lähelläkään sitä tasoa kuin esimerkiksi Ranskaa tai muutamaa muuta Euroopan maata kohtaan on.

Myös Ruotsiin verrattuna Suomi on paremmassa asemassa.

– Tilannetta kuitenkin seurataan koko ajan.

Portaankorva ei arvioi Ranskan iskua. Iskun kohteeksi joutunut Charlie Hebdo on aiemmin herättänyt huomiota julkaisemalla Muhammad-pilakuvia.   

– Pilakuvien julkaiseminen ja niiden tekeminen on joissakin iskuissa ollut yksi taustatekijä. Se ei välttämättä yksinään selitä jonkin maan tai tahon joutumista terroristijärjestön kohteeksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme