Mainos
Mainos

Surun kasvot: Kymmenien pelätään kuolleen Ukrainan kaivosräjähdyksessä

Itä-Ukrainassa kymmenien ihmisten pelätään kuolleen varhain aamulla tapahtuneessa kaivosräjähdyksessä.

Zasjadkan kaivoksessa Donetskin kapinallisalueella on löydetty muutamia ruumiita, kertoo uutistoimisto RIA Novosti. Sen haastattelema kapinallisalueen viranomainen sanoo etsintätöiden jatkuvan.

Kaivoksessa tapahtui ilmeisesti metaaniräjähdys. Alueelta saatujen tietojen mukaan kaivoksessa oli räjähdyshetkellä yli 200 kaivosmiestä. Suurin osa heistä saatiin alueen viranomaisten mukaan ylös. 

Tiedot loukkuun jääneiden määrästä vaihtelevat edelleen. Kapinallisviranomaisten mukaan kaivoksessa on 32 ihmistä ja yksi ihminen on kuollut, kertoo uutistoimisto Ria Novosti.  

Kaivosmiesjärjestön edustaja sanoo, ettei 47 kaivosmiehen kohtalosta ole tässä vaiheessa tietoa.  

– On vähintäänkin epäeettistä puhua kuolleista niin kauan kun pelastusmiehistöt eivät ole päässeet paikalle, Ivan Prihodko kommentoi RIA Novostille. 

Viranomaiset ja kaivosmiesjärjestö pitävät tässä vaiheessa onnettomuuden syynä kaasuräjähdystä, ei sodasta johtuvaa ampumista.

Kapinallisten uutistoimiston DAN:in haastattelema teknikko sanoo räjähdyksen tapahtuneen vähintään 1,5 kilometrin syvyydessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme