Mainos
Mainos

Suu- ja sorkkataudin rajoittamistoimet käyntiin Britanniassa

Britanniassa on ryhdytty toimiin suu- ja sorkkataudin leviämistä vastaan.

Suu- ja sorkkatauti

Britannian hallitus on muun muassa kehottanut kansalaisia välttämään käyntejä maatiloilla. Britanniassa on lyhyen ajan sisällä löydetty jo kolme tapausta pelättyä suu- ja sorkkatautia. Varotoimenpiteet koskevat maatilojen ohella muun muassa eläintarhoja.

Pääministeri Tony Blair on luvannut harkita taloudellista tukea Britannian viljelijöille, jotka joutuvat nyt hullun lehmän taudin lisäksi ahdinkoon myös suu- ja sorkkataudin takia. EU ja useat maat ovat jo asettaneet tuontikiellon brittiläisille eläimille sekä liha- ja maitotuotteille. EU:n asettaman brittilihan tuontikiellon lisäksi Yhdysvallat, Kanada, Australia ja Singapore ovat takavarikoineet kaiken jo maahantuodun brittilihan.

Suu- ja sorkkatauti on erittäin tarttuva. Se voi levitä ilman välitykselläkin, mutta yleisimmin tauti tarttuu kun ihmiset, ajoneuvot ja elävät eläimet siirtyvät maatilalta toiselle. Tauti ei ole vaaraksi ihmiselle, mutta eläimille se aiheuttaa laihtumista, halvauksia ja lehmillä maidontuotannon putoamista.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme