Mainos
Mainos

Suu Kyi valittaa tuomiostaan

Puoleksitoista vuodeksi kotiarestiin tuomittu Myanmarin oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi aikoo valittaa tuomiostaan. Suu Kyin edustaja kertoi tänään, että Suu Kyi aikoo tutkia kaikki lailliset keinot, joiden avulla hän voisi vapautua arestistaan.

Toisin kuin suuri osa kansainvälisestä yhteisöstä, Kiina on ilmoittanut tukensa Myanmarin juntalle, ja kehottaa muita laillisuusperiaatteen mukaisesti hyväksymään Suu Kyin tuomion. Kiinan ohella myös Venäjä on haluton tuomitsemaan Myanmarin juntan langettamaa tuomiota.

YK:n turvallisuusneuvosto yritti eilen saada aikaan päätöslauselman, joka kritisoi tuomiota, mutta Kiina ja Venäjä ovat viivyttäneet lausumaa veto-oikeudellaan.

Suu Kyi tuomittiin tiistaina kolmen vuoden vankilarangaistukseen, mutta Myanmarin juntan johtaja Than Shwe lievensi tuomion puolentoista vuoden kotiarestiin.

(MTV - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme