Mainos
Mainos

Suu Kyi: Myanmar ei pelkää rohingya-kriisin kansainvälistä kriitiikkiä

Myanmarin tosiasiallinen johtaja, rauhannobelisti Aung San Suu Kyi tuomitsee "kaikki ihmisoikeusloukkaukset, jotka ovat voineet kärjistää kriisiä" Rakhinen osavaltiossa Myanmarissa.

Hän sanoo olevansa huolissaan Bangladeshiin paenneiden muslimeiden määrästä sekä tuntevansa surua kaikkien niiden ihmisten puolesta, joihin Rakhinen osavaltion konflikti on vaikuttanut.

Suu Kyin mukaan Myanmar ei pelkää rohingya-muslimeita koskevan kriisin kansainvälistä kriittistä tarkastelua. Hänen mukaansa ulkopuolisten tarkastelijoiden pitäisi tulla "näkemään ongelma itse".

Asiaa tv-puheessa kommentoineen Suu Kyin mukaan Myanmarin ei pidä jakautua uskonnollisten vakaumusten takia.

– Emme halua Myanmarin jakaantuvan uskonnollisten vakaumusten tai etnisen taustan takia. Meillä kaikilla on oikeus erilaisiin identiteetteihin, hän sanoi noin 30 minuuttia kestäneessä tv-puheessa. 

Rauhannobelisti on aiemmin vaiennut rohingya-väestön syvenevästä kriisistä. Hän on saanut vaikenemisestaan kansainvälistä kritiikkiä.

Satojatuhansia rohingya-muslimeja on paennut Rakhinesta Bangladeshiin väkivaltaisuuksien takia. YK on arvioinut, että Myanmarissa on käynnissä etninen puhdistus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme