Mainos
Mainos

Suuret jäsenmaat puuhaavat EU:n puolustusta

Saksalainen Der Spiegel -lehti kirjoittaa maanantaina ilmestyvässä numerossaan, että Britannia, Ranska ja Saksa olisivat laatimassa suunnitelmaa Natosta riippumattoman eurooppalaisen puolustuskyvyn luomiseksi.

Britannia, Ranska ja Saksa laativat parhaillaan suunnitelmaa sotilasliitto Natosta riippumattoman eurooppalaisen puolustuskyvyn luomiseksi.

Saksalainen Der Spiegel -lehti kirjoittaa maanantaina ilmestyvässä numerossaan, että kyseessä olisi itsenäinen elin, joka kykenisi keskipitkän aikavälin sotilaallisiin toimiin.

Lehti ei paljastanut tietolähdettään, mutta kertoi, että Britannian pääministeri Tony Blair, Ranskan presidentti Jacques Chirac ja Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sopivat asiasta periaatteessa tavatessaan Berliinissä syyskuussa. Kolmikon mielestä on välttämätöntä suunnitella ja johtaa Euroopan unionin sotilaallisia operaatioita turvautumatta Naton voimavaroihin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme