Mainos
Mainos

Suurhyökkäys uhkaa – Obama vetosi Gazan siviilien puolesta

Israelin suurhyökkäyksen uhka kasvaa Gazassa.

Palestiinalaistaistelijat vannoivat eilen kostoa, kun Hamas-liikkeen aseellisen siiven johtaja kuoli Israelin ilmaiskussa. Israel vaatii Hamasia lopettamaan raketti-iskut Israeliin.

Uudessa ilmaiskussa on saanut surmansa ainakin kolme palestiinalaista. Kaikkiaan eilen alkaneen operaation aikana on kuollut 11 palestiinalaista ja yli sata on haavoittunut.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on vedonnut Israeliin, jotta Hamasin vastaisissa iskuissa vältettäisiin siviiliuhreja.

Obama on keskustellut tilanteesta myös Egyptin presidentin Mohamed Mursin kanssa. Valkoisen talon mukaan Obama sanoi Mursille, että Israelilla on oikeus itsepuolustukseen. Obama tuomitsi jälleen palestiinalaistaistelijoiden tekemät raketti-iskut.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui Gazan väkivallan takia hätäistuntoon New Yorkissa. Neuvosto ei kuitenkaan ryhtynyt minkäänlaisiin toimiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme