Mainos
Mainos

Suuri asteroidi pyyhkäisee pian Maan ohi – voi nähdä maasta käsin

Suhteellisen suuri asteroidi pyyhältää Maata läheltä parin viikon päästä. Asiasta kertoo Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa.

Maan 19. tätä kuuta ohittava asteroidi on halkaisijaltaan noin 650-metrinen. Lähimmillään se käy noin 1,8 miljoonan kilometrin päässä Maasta. Etäisyys on sama kuin on 4,6 kertaa Maan etäisyys Kuusta.

Yllätyksenä ohilento ei tule, koska 2014 JO25:ksi ristitty asteroidi löydettiin jo 3 vuotta sitten. Nasan mukaan ei ole myöskään mitään pelkoa siitä, että asteroidi voisi törmätä Maahan. Nasasta kuitenkin tähdennetään, että kokoonsa nähden asteroidi käy varsin lähellä Maata.

Pienet asteroidit ohittavat Maan yhtä läheltä viikoittain. Näin iso asteroidi on ohittanut Maan viimeksi noin 13 vuotta sitten.

2014 JO25 ohitti Maan näin läheltä viimeksi 400 vuotta sitten. Seuraavan kerran se saapuu lähietäisyydelle Nasan arvoin mukaan noin 500 vuoden päästä.

Nyt saapuvaa asteroidia ei Nasan mukaan näe paljain silmin, mutta sen ohilentoa voi tarkkailla kaukoputkella.

Asteroidista uutisoi ensin Savon Sanomat.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme