Mainos
Mainos

Suurin lauma vuosikymmeneen: Uhanalaiset norsut tallentuivat videolle

Kambodzan luonnonsuojelualueella on saatu videokuvaa 12 yksilön aasiannorsulaumasta. Uhanalaisten eläinten lauma on suurin, mitä on vuosikymmeneen nähty.

Ympäristöjärjestö Conservationin mukaan piilotetun kameran nauhalle tallentunut aasiannorsulauma on suurin havaittu vuosikymmeneen. Video on kuvattu Kambodzan Central Cardamom -luonnonsuojelualueella.

Videon julkaisun yhteydessä Conservation ilmoitti avaavansa rahaston Central Cardamom -luonnonsuojelualueen hyväksi. Järjestö on työskennellyt jo 14 vuotta yhdessä Kambodzan hallituksen kanssa metsäalueen suojelemiseksi. Kyseessä on yksi Aasian suurimmista metsänsuojelualueista.

Aasiannorsu on afrikannorsun pienempi ja karvaisempi serkku. Laji on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi sen elinympäristön pienentymisen ja salametsästyksen vuoksi. WWF.n arvioiden mukaan aasiannorsuja on jäljellä 30 000–35 000 yksilöä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme