Mainos
Mainos

Suurlähettilään terveiset Tunisiasta: Tilanne palannut normaaliksi

Tunisian levottomuudet näyttäisivät hellittävän, kerrotaan Suomen Tunisian-suurlähetystöstä.

- Katukuva oli jo eilen illalla normaali ja kaupat ovat pikkuhiljaa aukeamassa. Myös yö oli rauhallinen, eikä ammuskelun ääniä kuulunut enää, kertoo suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen.

Hänen mukaansa myös lentoliikenne on alkanut palautua normaaliksi.

Suomalaisilla ei tiettävästi vaaraa

Lähetystön tietoon ei ole tullut yhtään tapausta, jossa suomalaiset olisivat olleet vaarassa. Maassa arvioidaan asuvan pysyvästi noin 50 suomalaista. Lomamatkailijoita on runsaat kaksisataa.

- Luulen, että tilanne normalisoituu nopeasti. Tunisialaiset toivovat, että ihmiset palaisivat töihinsä, jotta taloudelliset haitat esimerkiksi turismista jäisivät lyhytaikaisiksi, Jortikka-Laitinen sanoo.

Jännitteitä on kuitenkin yhä. Esimerkiksi uusi hallituskokoonpano närästää. Jortikka-Laitisen mukaan tunisialaisille perustetuilla uusilla keskustelukanavilla näkyy vielä se, että ihmisten on vaikea hyväksyä edellisen hallituksen kuuden ministerin jatkavan. Toisaalta moni ymmärtää, että kyseessä on väliaikainen järjestely.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme