Mainos
Mainos

Suurlähettiläät huolissaan Thaimaan kenttien turvallisuudesta

Useat suurlähettiläät ovat ilmaisseet huolensa Thaimaan lentokenttien turvallisuudesta. Lähettiläät kehottivat hallitusta kohentamaan turvatoimia niin, että äskettäisten mielenosoitusten tapaiset tilanteet voidaan välttää.

Lentokenttäviranomaisten mukaan Bangkokin kansainvälisen lentokentän on määrä palata arkeen huomenna aamukuudelta Suomen aikaa. Tällöin lentojen pitäisi sujua normaaliin tapaan.

Yhdysvaltain, EU:n, Australian, Kanadan, Japanin ja Etelä-Korean suurlähettiläiden mukaan jotain kertoo se, miten helposti kirjava mielenosoittajajoukko otti Bangkokin kaksi kenttää hallintaansa. Lähettiläät myös vetosivat yhteisessä lausunnossaan Thaimaan poliittisen kriisin osapuoliin, jotta lentokenttävaltauksia ei tapahtuisi jatkossa.

Reutersin haastattelemat lentoyhtiöiden edustajat ovat olleet erittäin tyytymättömiä siihen, miten selkkaus hoidettiin ja miten nopeasti lennot nyt yritetään saada vauhtiin. Kukaan ei halunnut kommentoida asiaa nimellään.

- Meillä on valtavat paineet avata kenttä, yksi edustaja sanoi viitaten viranomaisiin, Bangkokiin juuttuneisiin matkustajiin ja turismiteollisuuteen. Turvallisuushuolet sivuutetaan hänen mukaansa kokonaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme