Mainos
Mainos

Suurlähettiläs: Suleiman on nyt tosiasiassa Egyptin presidentti

Egyptin varapresidentti Omar Suleiman on jo oikeastaan maan presidentti, väittää Egyptin Yhdysvaltain suurlähettiläs Sameh Shoukry.

Televisiokanava CNN:lle antamassaan haastattelussa Shoukry sanoo presidentti Hosni Mubarakin ilmaisseen erittäin selvästi, että hän siirtää kaikki presidentin valtaoikeutensa varapresidentille.

- Presidentti Hosni Mubarakon siirtänyt valtaoikeutensa varapresidentille, jolla on nyt presidentin käskyvalta. Voimme sanoa, että presidentti on lainmukainen presidentti, mutta varapresidentti on tosiasiassa presidentti.

Suurlähettiläs pyysi itse televisiokanavaa selventämään presidentin puheita sen jälkeen kun maailmalle levisi tieto, ettei Mubarak aio väistyä virastaan.

Kun Shoukrylta kysyttiin vielä kerran selvennystä kantaansa, hän totesi, että Mubarak on valtion päämies, joka on luovuttanut kaiken valtansa varapresidentille.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme