Mainos
Mainos

Suurlähettiläs: Turhaa liikkumista Bangkokissa tulee välttää

Thaimaassa vallankaappauksen jälkeisen tilanteen seuraaminen on vaikeaa, Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Kirsti Westphalen sanoo.

Paikalliset televisioasemat lähettävät vain armeijan määräämää ohjelmaa, ulkomaalaiset televisiokanavat ovat pimeinä ja internetyhteydet toimivat vaihtelevasti. 

Suomen ulkoministeriö julkaisee illan aikana päivitetyn matkustustiedotteen, jossa matkailijoita pyydetään noudattamaan varovaisuutta ja välttämään turhaa liikkumista Bangkokissa. 

-Lisäksi pyydämme kaikkia matkustajia seuraamaan tiedotusta suurlähetystön Facebook-sivuilta, jos internet nyt jossain vaiheessa toimisi, Westphalen sanoo. 

Westphalen kertoo, että lentokentät toimivat normaalisti ja Finnairin lennot jatkavat liikennöintiään. 

Thaimaahan on julistettu ulkonaliikkumiskielto, joka on voimassa iltakymmenen ja aamuviiden välillä. Armeija ilmoitti aiemmin tänään kaapanneensa vallan. Armeija kumosi myös perustuslain ja kehotti mielenosoittajia palaamaan koteihinsa.  

Westphalen kertoo MTV Uutisille yllättyneensä armeijan vallankaappauksesta.

-Poikkeustilahan julistettiin pari päivää ja sitten ja kuluneet kaksi päivää ovat olleet todella rauhallisia. Syy, miksi armeija päätyi tällaiseen ratkaisuun, on minulle ainakin hämärän peitossa, sanoo Westphalen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme