Mainos
Mainos

Suurlähetystö: Koreoihin voi matkustaa turvallisesti

Koreoiden uhittelu toisilleen ei ole Suomen suurlähetystön mukaan vaikuttanut maiden matkustusturvallisuuteen.

Soulissa majaansa pitävien Pohjois- ja Etelä-Koreoiden suurlähetystöt arvioivat, että kumpaankin maahan on turvallista matkustaa. Suurlähetystön matkustustiedotteen mukaan niemimaan tilannetta on silti syytä seurata matkaa valmisteltaessa. Matkustusilmoituksen laatiminen kumpaankin maahan on myös suositeltavaa, jotta suurlähetystö saa tarvittaessa yhteyden Suomen kansalaisiin.

Etelä-Koreaan matkustavien on hyvä tietää, että maassa järjestetään paljon mielenosoituksia liittyen maan amerikkalaisjoukkoihin, Pohjois-Koreaan sekä maan sisäpolitiikkaan. Suurlähetystön mukaan mielenilmaukset sujuvat liikennehäiriöitä lukuun ottamatta yleensä rauhallisesti.

Pohjois-Koreassa matkustaminen on tiukasti valvottua. Oppaat tarkkailevat liikkumista pääkaupungissa Pjongjangissa, ja yli 30 kilometrin päähän pääkaupungista tehtäviin matkoihin vaaditaan lupa. Myös kuvaamiseen kannattaa kysyä lupaa etukäteen.

Myöskään muut EU-maat eivät ole kiristyneen tilanteen takia muuttaneet matkustussuosituksiaan Korean niemimaalle.

(MTV3)

Katso Petri Sarasteen juttu (Huomenta Suomen uutiset 3.4.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme