Mainos
Mainos

Suurlähetystö saanut jo kymmeniä "ihania ja liikuttavia" videotervehdyksiä – Matt Damonin tavoittelu jatkuu

Suomen suurlähetystö Yhdysvalloissa yrittää saada yhteyden Matt Damoniin. Toiveena on tähden videotervehdys satavuotiaalle Suomelle. Suurlähetystö on julkaissut jo 85 videotervehdystä, viimeinen on määrä julkaista itsenäisyyspäivänä, tasan kuukauden kuluttua.

– Olemme saaneet kymmeniä ihania ja liikuttavia tervehdyksiä tavallisilta ihmisiltä, joilla on juuret Suomessa ja tunnetuilta henkilöiltä, joilla on oma Suomi-yhteytensä, kertoo lehdistöneuvos Sanna Kangasharju Washingtonista.

Tervehdyksiä on julkaista pari kappaletta viikossa. Sarjan osat ovat 10-100 sekuntia pitkiä. Suurlähetystön ohjeistus videon tekemiseen on ollut väljä, kaikki ovat saaneet sanoa, mitä tahtovat. Yhdistävänä kysymyksenä on ollut ”mitä Suomi merkitsee minulle”. Valmiit teokset on julkaistu suurlähetystön omalla YouTube-kanavalla.

– Sarjan ensimmäisen osan teki Conan O’Brien. Se on meidän kaikkien aikojen suosituin somepostaus, kertoo lehdistöneuvos Kangasharju.

– Meillä on runsaasti hienoja tervehdyksiä. Esimerkiksi entinen ulkoministeri Madeleine Albright on tehnyt sellaisen, samoin kuin monet NHL-tähdet, elokuvaohjaaja Renny Harlin, muusikko Jorma Kaukonen ja astronautti Tim Kopra.

O’Brienin videotervehdyksen on nähnyt jo 2,5 miljoonaa ihmistä. Suurlähetystö haluaisi mielellään nähdä myös viimeisenä julkaistavana Suomi100-tervehdyksenä hyvin tunnetun henkilön tekemän videon.

Sadas ja samalla viimeinen videotervehdys satavuotiaalle Suomelle julkaistaan itsenäisyyspäivänä. Matt Damonin tavoittamisella ajoissa alkaa olla jo kiire, mutta mahdotonta se ei vielä ole.

– Itsenäisyyspäivänä julkaistava video voi olla jokin aivan muu, mutta olisipa hienoa, jos se olisi Matt Damonin, pohtii Kangasharju toivorikkaana.

Matt Damon on kertonut suomalaisista sukujuuristaan ja yhteyttä häneen etsitään kaikin keinoin.

– Etsintäilmoituksemme on nähnyt jo yli 300 000 ihmistä sosiaalisessa mediassa, mutta yhteyttä emme ole vielä saaneet, kertoo Kangasharju.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme