Mainos
Mainos

Suurlähetystöalueelle hyökätty Kabulissa

Afganistanin pääkaupungin Kabulin keskustassa on hyökätty alueelle, jolla sijaitsee muun muassa suurlähetystöjä, YK:n lähetystö ja presidentinlinna. Alueelta on kuulunut useita räjähdyksiä.

Hyökkääjät yrittivät tunkeutua myös kaupungin toisella puolella sijaitsevaan Afganistanin parlamenttiin. Parlamentin edustajan mukaan turvallisuusviranomaiset kuitenkin estivät heidän kulkunsa.

Poliisin mukaan hyökkäykset ovat kohdistuneet kolmelle pääkaupungin alueelle. Ainakin parlamenttia, Venäjän suurlähetystöä ja brittidiplomaattien asuinrakennusta on tulitettu. Tiedotusvälineiden mukaan myös diplomaattialueella sijaitsevaan hotelliin on hyökätty.

Myös Logarin maakunnassa Kabulin eteläpuolella useat itsemurhapommittajat ovat hyökänneet hallituksen rakennuksiin. Hyökkäyksen kohteena ovat olleet kuvernöörin toimisto, poliisin päämaja ja Yhdysvaltojen sotilastukikohta.

Taleban-liike sanoo tehneensä hyökkäykset.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme