Mainos
Mainos

Suurlakko lamaannutti Kreikan

Kreikka on seisahtunut vuorokauden mittaisen suurlakon takia. Arviolta kolme miljoonaa julkisen ja yksityisen sektorin työntekijää osallistuu työtaisteluun, jolla vastustetaan talouden säästökuuria.

Lakko on pysäyttänyt suurelta osin joukkoliikenteen, sulkenut valtionvirastot, koulut, pankit ja monet yksityiset yritykset. Myös oikeusistuimet ja sairaalat ovat mukana lakossa.

Kreikka on uutispimennossa, sillä myös toimittajat liittyivät puolilta öiltä alkaneeseen, 24 tuntia kestävään työnseisaukseen.

Ateenassa metrot ja bussit kulkevat harvakseltaan, jotta ihmiset pääsevät kaupungin keskustaan suunniteltuihin mielenosoituksiin.

- Tänään Ateenan keskustassa järjestettävät joukkokokoukset ovat myös viesti Euroopan unionille. Kreikan työväesto ilmoittaa kaduilla, että talouskurimuksellakin on rajansa. Kreikan hallitus julkistaa näinä päivinä, aiotaanko julkisen alan palkkoja nipistää vielä ilmoitettua enemmän ja korotetaanko veroja vielä lisää, kertoo Sara Saure Ateenasta.

Vuorokauden kestävä laaja lakko on jo toinen sen jälkeen, kun hallitus julkisti ankaran säästökuurinsa. Maan talous on retuperällä, koska budjettivaje on leväperäisen rahankäytön takia kasvanut 12,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Kreikan hallituksen julkistamalla säästökuurilla leikataan sosiaalietuuksia, minkä lisäksi julkisen sektorin palkat on jäädytetty ja eläkeikä on tarkoitus nostaa 63 vuoteen.

Katso Juha Kaijan juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme