Mainos
Mainos

Suurmufti: Naisten ajokielto suojelee maailmaa pahuudelta

- Kieltoa tulisi tarkastella siitä näkökulmasta että se suojelee yhteisöä pahuudelta, sanoi Saudi-arabian korkein hengellinen johtaja, suurmufti Abdul Aziz bin Abdullah Medianassa pitämässään puheessa.

- Kiellon ei pitäisi olla mikään yhteiskunnan huolenaihe, hän lisäsi.

Suurmufti ei esittänyt tarkempia perusteluja siitä täsmälleen, miten naisten ajaminen liittyy pahuuteen. Kysessä on sama uskonnollinen johtaja, joka hahmotteli ajamisen vaarantavan naisten munasarjoja.

Suurmuftin kannanottoja voi kuvata taisteluksi kiellon puolesta, sillä maailman ainoassa naisten ajokiellon maassa saattaa tapahtua mullistus. Koraaniin perustuvassa Sharia-laissa ei suoraan puhuta naisten ajamisesta tai sen sopimattomuudesta.

- Vakuutan teille että ajokiellosta keskustellaan ja voimme odottaa hyvää lopputulosta, sanoi Saudien sisäministeri, prinssi Mohammed bin Nayef naisaktivistien mukaan sen jälkeen kun hän oli tavannut toimistossaan kaksi heistä. Aktivistien tapaaminen tosin tapahtui videokonferenssina toimiston sisällä, sillä eri sukupuolet eivät saa Saudeissa kohdata samassa tilassa. Aktivistien mukaan asia etenee nyt maan lakiasäätävään korkeimpaan elimeen.

Saudi-Arabialla on kuningasperheen nimeämä kattava Shura-neuvosto eikä ollenkaan lakiasäätävää parlamenttia. Aktivistit odottavatkin neuvoston antavan ajokiellosta tai sen kumoamisesta suosituksen kuninkaalliseksi asetukseksi.

Kiellon kumoaminen voi olla toiveajattelua, sillä suurin osa neuvostosta on miehiä. Neuvosto torjui suoraan edellisen ajokiellon kumoamisesityksen eikä edes lähettänyt sitä hallitukselle. Aktivistien toivo elää silti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme