Mainos
Mainos

Suurvallat peruivat Iran-kokouksensa

Iranin ydinohjelman tuomitseva päätöslauselma on joutunut vastatuuleen Lähi-idän tilanteen kärjistettyä mielipideilmastoa YK:n turvallisuusneuvostossa.

YK:n turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata ja Saksa ovat peruneet suunnitellun Iranin ydinohjelmaa käsittelevän kokouksen.

Asiasta haastatellut diplomaatit linkittivät kokouksen perumisen yhteen epäonnistuneen Rooman konferenssin kanssa.

Virallista syytä perumiselle ei annettu, mutta tieto asiasta tuli vain päivä sen jälkeen, kun Yhdysvallat esti Israelin toimet tuomitsevan päätöslauselman antamisen.

Aiemmin tällä viikolla diplomaatit kertoivat edistyneensä päätöslauselmaesityksessä, joka tuomitsisi kaikki Iranin uraanin rikastamiseen liittyvät toimet.

Mielipideilmasto on kuitenkin muuttunut dramaattisesti sen jälkeen, kuin neuvosto ei onnistunut tuomitsemaan neljän YK-tarkkailijan kuolemaa Libanonissa - paljolti Yhdysvaltojen vastustuksen takia.

Kiinan lähettiläs Wang Guangya varoitti eilisen Rooman-konferenssin jälkeen, että Yhdysvaltojen voimakas puolustelu Israelin toimille saattaa vaikuttaa muihin YK:n käsittelemiin asioihin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme