Mainos
Mainos

Suuryrityksen verokeinottelevat – kehitysmaat kärsivät yhä enemmän

Kehitysmaat kärsivät yhä enemmän kansainvälisten suuryritysten verokeinottelusta, kertoo Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Jo yksittäinen yritys voi säästää kymmeniä tai satoja miljoonia euroja siirtäessään voittojaan alhaisen verotuksen maihin. Nämä ovat suuria summia kehitysmaille, IMF kirjaa raportissaan.  

Kilpailu kansainvälisistä sijoituksista on IMF:n mukaan johtanut siihen, että yritysten verotusta lasketaan kaikkialla aina vain alemmaksi. Vain harva maa pystyy puolustamaan verotustaan tässä kilpailussa, IMF kirjaa raportissaan.  

Mitä enemmän valtiot antavat periksi sijoittajien verovaatimuksille, sitä enemmän ne IMF:n mukaan vahingoittavat kansainvälistä yhteisöä.  

Raportin mukaan esimerkiksi puolet brasilialaisista ja kaksi kolmasosaa venäläisistä sijoituksista kulkevat veroparatiisien kautta ennen varsinaista kohdettaan.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot