Mainos
Mainos

Sveitsi tinkii pankkisalaisuudesta

Sveitsi höllää vihdoin pankkisalaisuuttaan. Maa ilmoitti tänään muokkaavansa säännöstöjään OECD:n standardien mukaiseksi.

Sveitsin hallituksen mukaan maa pyrkii OECD:n säännösten myötä vahvistamaan tiedon kulkua muiden maiden kanssa. Samaan hengen vetoon sveitsiläisviranomaiset kuitenkin vakuuttelevat, ettei pankkisalaisuuden perusluonne ole millään lailla muuttumassa.

- Yksityisasiakkaat ovat edelleen turvassa. Tiedon vaihtaminen ei automaattista, vaan päätös tehdään tapaukohtaisesti.Talletuksia ei voi jatkossakaan tarkkailla ulkomailta käsin ilman perusteltua syytä, lausunnossa korostetaan.

Ilman pankkisäännöstensä muokkaamista Sveitsillä oli riski joutua mustalle listalle, joka koostuu yhteistyökyvyttömiksi luokitelluista verokeitaista.

Myös Luxemburg ilmoitti tänään valmiudestaan löyhentää pankkisalaisuuttaan. Eilen valmiudestaa ilmoittivat Liechtenstein ja Andorra. Myös Itävalllan odotetaan muokkaavan sääntöjänsä.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme