Mainos
Mainos

Sveitsiläisbaareissa uusi keino ahdistelun estämiseksi – apua koodisanalla

Itävallassa Winterhurin kaupungissa on otettu käyttöön uusi tapa, jolla naisiin kohdistuneeseen seksuaaliseen häirintään voidaan puuttua pubeissa ja ravintoloissa. Asiasta kertoo paikallisjulkaisu The Local

Naiset, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai ahdistelluksi, voivat pyytää apua tietyn koodilauseen avulla henkilökunnalta. Fraasi "Onko Luisa siellä?" paljastaa työntekijälle, että nainen tarvitsee apua.

Henkilökunta tietää lauseen kuultuaan hankkia järjestysmiehen paikalle tai auttaa naisen turvallisesti taksiin ja kotiin tai muuhun turvalliseen paikkaan.

Uudesta toimintatavasta on kerrottu asiakkaille muun muassa tiedotteilla, joita on kiinnitetty esimerkiksi naisten vessan seiniin.

Samantapaisia koodilauseita käytetään muun muassa Saksassa. Myös Iso Britanniassa monissa pubeissa on käytössä Angela-koodisto. Kun nainen kokee olonsa ahdistelluksi, voi hän mennä huomiota herättämättä puhumaan henkilökunnalle Angelasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme