Mainos
Mainos

Sveitsiläiset äänestävät tunnelista ja elinkautistuomiosta

Sveitsiläiset päättävät tänään kansanäänestyksessä pitäisikö Alppien läpikulkuliikenteen ruuhkien helpottamiseksi Sankt Gotthardin solaan rakentaa toinen maantietunneli ja pitäisikö törkeistä väkivaltarikoksista langettaa elinkautistuomio. Yksittäisiä hankkeita koskevat kansanäänestykset ovat Sveitsin demokratian erityispiirre.

Liikennesuunnitelma on hallituksen käsialaa, ja sen arvioidaan maksavan 12 miljardia dollaria seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tunnelin lisäksi hallitus esittää valtateiden kunnostamista ja julkisen liikenteen kehittämistä.

Vankeusrangaistusten koventamista vaaditaan kansalaisaloitteessa, joka suosittaa elinkautistuomiota muun muassa väkivaltaisiin seksuaalirikoksiin syyllistyneille. Molemmat aloitteet ovat herättäneet vastustusta, ja saattavat kaatua kansanäänestyksessä, arvioi uutistoimisto DPA.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme