Mainos
Mainos

Sveitsiläiset hyväksyivät ilmaisen heroiinin jakamisen

Sveitsiläiset hyväksyivät tänään kansanäänestyksessä esityksen heroiinihoidon jatkamisesta maassa. Lain mukaan heroiiniin koukkuun jääneet voivat saada huumeannoksena ilmaiseksi valvotuilta klinikoilta. Sen sijaan aloite kannabiksen käytön sallimisesta kaatui.

Heroiiniohjelmaa on arvosteltu voimakkaasti, koska sen ei katsota saaneen pahasti huumeeseen addiktoituneita irti aineesta. Ohjelman puolustajien mukaan se on vähentänyt huumerikollisuuden määrää huomattavasti.

Heroiinia saavat vain yli kymmenen vuotta ainetta käyttäneet, joita ei ole saatu siitä vieroitettua.

Äänestäjät hyväksyivät myös tiukan pedofilialain, jonka mukaan pedofilian uhreiksi joutuneet voivat tehdä rikosilmoituksen miten pitkän ajan kuluttua tahansa. Nykyään uhrin täytyy olla alle 33-vuotias.

Sen sijaan eläkeiän laskeminen 62 vuoteen täysillä etuisuuksilla kariutui.

Tanska aikoo tarjota heroinisteille ilmaista huumetta

Tanska aikoo tammikuusta lähtien antaa pahaan heroiinikoukkuun jääneille ilmaista heroiinia. Ohjelmassa mukana olevat saavat kaksi piikkiä päivässä terveydenhuoltohenkilöstön valvonnassa. Ohjelmassa voi periaatteessa olla mukana koko ikänsä.

Ohjelma maksaa 8,4 miljoonaa euroa vuosittain. Viranomaisten mukaan tarkoituksena on vähentää huumerikollisuutta ja taata sellaisille narkomaaneille, joita ei ole saatu vieroitettua aineesta, ihmisarvoinen elämä.

Asiasta kiisteltiin Tanskassa pitkään. Ohjelman vastustajat katsovat sen vain lisäävän huumeiden käyttöä.

(MTV3-STT-AFP-DPA-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme