Mainos
Mainos

Sveitsiläiskoneen lentoturmassa yli 20 uhria

Eilen illalla tapahtuneessa sveitsiläisen lentokoneen mereensyöksyssä Libyassa on saattanut kuollut jopa 23 ihmistä.

Libyalaisten viranomaisten mukaan pelastustyöntekijät olivat aamuun mennessä löytäneet 18 ihmistä onnettomuuspaikalta hengissä. Sveitsiläisen Avisto AG-yhtiön koneessa oli yhteensä 38 matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä. Alueelta on löydetty 17 turmassa menehtynyttä, ja pelastustyöntekijöiden mukaan toiveet kuuden edelleen kateissa olleen löytymisestä elossa ovat lähes olemattomat.

Ilmeisesti onnettomuuden syynä oli koneen moottorivika. Libyalaisen öljy-yhtiön vuokraama öljyteollisuuden työntekijöitä kuljettanut kone oli matkalla Libyan pääkaupungista Tripolista Masra al-Bregan öljykentälle. Sveitsin liikenneministeriö kertoi, että kone oli lähestymässä normaalisti Masra al-Bregan lentokenttää, kun sen ohjaaja ilmoitti koneen moottoreihin tulleesta teknisestä viasta. Lentäjä ilmoitti yrittävänsä hätälaskua mereen. Kone iskeytyi hetkeä myöhemmin mereen ja upposi Libyan rannikon edustalla.

Onnettomuudessa surmansa saaneiden kansallisuudesta ei ole vielä varmaa tietoa. Avisto-lentoyhtiön mukaan enemmistö matkustajista oli libyalaisia ja brittejä, minkä lisäksi koneessa oli intialaisia, kroaatteja, filippiiniläisiä, kanadalaisia sekä yksi pakistanilainen henkilö.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme