Mainos
Mainos

Sveitsiläispankit maksavat juutalaistuhon uhreille

Sveitsin kolme suurinta pankkia ilmoittivat tänään, että ne maksavat juutalaistuhon uhreille korvauksia kaikkiaan sata miljoonaa Sveitsin frangia (noin 325 milj. mk). Kyseessä on ensimmäinen merkittävä rahallinen myönnytys kiistassa, joka koskee sveitsiläispankkeihin talletettua juutalaisomaisuutta.

Credit Suisse, Swiss Bank Corp. ja Union Bank of Switzerland sanoivat yhteisessä tiedotteessaan, että aloite on "ensi askel kohti juutalaistuhon uhreille tarkoitettua humanitaarista rahastoa". Sveitsin hallitus päättää, kuinka rahastoa hallinnoidaan ja ketkä siitä hyötyvät. Sveitsiläispankkeja on syytetty siitä, että ne ovat lihottaneet holvejaan varoilla, joita epätoivoiset juutalaiset tallettivat puolueettoman maan pankkeihin juutalaisvainojen käynnistyttyä 1930-luvulla. Sveitsin mainetta tahraa myös se tosiseikka, että viranomaiset käännyttivät arviolta kymmeniätuhansia turvaa etsiviä juutalaisia maan rajoilta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme