Mainos
Mainos

Sveitsiläispoliitikko uhkaa saksalaisia pankkipaljastuksilla

Sveitsiläinen oikeistopoliitikko väittää korkeilla saksalaisviranomaisilla olevan maassa veronkiertoon tarkoitettuja salaisia pankkitilejä. SVP-puolueen parlamentaarikko Alfred Heer uhkaa paljastaa nämä tilit, jos Saksa ostaa Sveitsistä varastetut tiedot Saksan kansalaisten Sveitsissä olevista pankkitileistä.

Saksa on suututtanut Sveitsin ilmoittamalla ostavansa tiedoston, joka sisältää 1500 Sveitsissä salaista tiliä pitävän saksalaisen nimet. Tilien haltijoiden epäillään harhauttaneen Saksan veroviranomaisia.

SVP:n Heer sanoo Bild-lehden haastattelussa, että jos Saksa ostaa tiedot, puolue ryhtyy valmistelemaan lakia, joka sallisi sveitsiläistilejä käyttävien saksalaisviranomaisten ja -poliitikkojen nimien paljastamisen.

Bildin mukaan sveitsiläisillä rahoitusalan toimijoilla on todisteita, joiden mukaan saksalaispoliitikoilla ja tuomareilla on veronkiertotilejä Sveitsissä ja Liechtensteinissä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme