Mainos
Mainos

SVT: Ruotsin poliisi haluaa rajoittaa kännäystä Ruotsin-laivoilla – "raiskaukset ja tappelut vähenisivät"

Ruotsin poliisi haluaa tiukemman kontrollin alkoholinkulutukseen Ruotsin-laivoilla, kertoo yleisradioyhtiö SVT.

Tavoitteena on vähentää väkivaltarikosten riskiä laivoilla. Ruotsin poliisi haluaa, että Ruotsin lipun alla seilaavilla aluksilla sovelletaan Ruotsin alkoholilakia. Näin raiskaukset ja tappelut laivoilla vähenisivät poliisin mukaan.

– Silloin heidän pitäisi hakea lupia samaan tapaan kuin muiden ravintoloiden mantereella. Voisimme myös järjestää valvontaa laivoille. Jos humaltuneille todistettavasti tarjoillaan alkoholia, voimme vetää luvan pois, sanoo oi Olof Bratthall Ruotsin poliisista SVT:lle.

Ruotsin poliisin oikeusosasto on aiemmin toimittanut hallitukselle kirjelmän saadakseen tarvittavat muutokset alkoholilakiin. Muistion mukaan varustamot valvovat alkoholimyyntiä laivoilla puutteellisesti ja että myös Viron, Suomen ja Ahvenanmaan poliisi on antanut varustamoille huomautuksia asiasta. 

Ruotsin poliisin mukaan Suomen ja Viron lipun alla seilaavien alusten alkoholivalvonta on tiukempaa verrattuna Ruotsin laivoihin. Brattin mukaan suurin osa raiskauksista on sattunut Ruotsin lipun alla risteilevillä Tallink Silja Galaxylla ja Viking Line Cinderellalla.

Viking Linelta valvonnan tiukentaminen toivotetaan tervetulleeksi, sillä yhtiön mukaan on sen etu, jos tiedetään, onko ongelmia vai ei.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme