Mainos
Mainos

Synnytti ammeessa ja jätti vauvan naapurin ovelle – pelkäsi aviomiehen reaktiota

Britanniassa on puhuttanut tapaus, jossa 36-vuotias äiti oli suunnitellusti synnyttänyt vauvan kotiammeessaan ja välittömästi tämän jälkeen hylännyt lapsen naapuruston oven eteen.

Brittilehti Independentin mukaan äiti oli päätynyt tällaiseen ratkaisuun, koska pelkäsi, että raskaus oli saanut alkunsa hänen avioliiton ulkopuolisesta suhteestaan.

Äiti oli varautunut synnytykseen ja se tapahtui kotiammeessa hänen kuusivuotiaan poikansa nukkuessa viereisessä huoneessa. Naisen aviomies ja tytär olivat poissa kotoa. 

Äiti hoiti synnytyksen loppuun saakka yksin. Hän leikkasi napanuoran saksilla ja hävitti istukan. Tämän jälkeen hän kääri vastasyntyneen liinoihin ja vei ulos. 

Kapaloidun vauvan viereen nainen oli jättänyt lapun, jossa luki. "Ole kiltti ja pidä huolta pojastani. Älä kerro asiasta julkisuuteen. Mieheni on väkivaltainen ja tappaa minut, jos saa tietää asiasta". 

Vauva oli löytynyt viiden tunnin kuluttua kylmettyneenä, mutta hyväkuntoisena.

Nainen oli salannut raskauden mieheltään väittäen, että hän kärsii munasarjakystasta.

Tapausta on käsitelty oikeudessa ja syyttäjän lausunnon mukaan nainen pelkäsi kertoa asiasta miehelleen.

– Nainen pelkäsi, että asia hajottaisi perheen. Perhe oli juuri varannut arvokkaan perheloman Disneylandiin ja tyttärellä oli edessään ylioppilaskirjoitukset.

– Nainen uskoi olevansa varma siitä, että lapsi oli saanut alkunsa ulkopuolisesta suhteesta, syyttäjä totesi.

Oikeuden istunnossa kävi ilmi, että naiselle ei voitu tehdä aborttia, koska hänen raskautensa oli jo liian pitkällä. Ongelmia olisi aiheuttanut myös naisen epilepsia.

Puolustus vetosi puolestaan siihen, että tapaus on ollut äidille erittäin rankka ja aiheuttanut hänelle psyykkisiä ongelmia. 

– Hän vangitseminen vahingoittasi koko perhettä, puolustusasianajaja sanoi.

Nainen sai reilun kolmen kuukauden ehdollisen tuomion tunnustettuaan teon.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme