Mainos
Mainos

Synnytyspakkauksella yritetään estää kuolemia kehitysmaissa

500 000 naista kuolee maailmassa vuosittain synnytyksestä ja raskaudesta johtuvista syistä. Näistä naisista 99 prosenttia asuu kehitysmaissa.

Kehityspolitiikan koordinaattori Hilkka Vuorenmaa Väestöliitosta kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että YK:n väestörahasto toimittaa satojatuhansia pakkauksia synnytyspakkauksia kriisialueille vuodessa.

- Syyt synnytyskuolemiin tiedetään, mutta 20 vuoteen ei ole tapahtunut tilanteessa parannusta. Suurin syy synnytyskuolemiin on naisten huono sosiaalinen asema kehitysmaissa, Vuorenmaa sanoo.

- Nuoret tytöt naitetaan edelleen lapsina. He eivät ole valmiita synnyttämään ja tulee komplikaatioita. Naiset myös tulevat raskaaksi liian usein ja kärsivät ravinnonpuutteesta, Vuorenmaa jatkaa.

Vuorenmaan mukaan kun naisia ei arvosteta, myöskään heidän terveyteensä ei panosteta. Hän sanoo, että tarvitaan lisää perhesuunnittelua ja seksuaalikasvatusta sekä ammattitaitoista synnytysapua mukaan kaikkiin synnytyksiin.

YK:n väestörahaston Push! -kampanja pyrkii auttamaan kehitysmaiden äitejä ja saamaan poliittiset päättäjät sitoutumaan hankkeeseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme