Mainos
Mainos

Syrjäinen observatorio evakuoitiin melkein kahdeksi viikoksi – paikallinen poliisi ymmällään: "Kukaan ei kerro, mitä siellä tapahtuu"

Yhdysvaltojen New Mexicossa sijaitseva syrjäinen observatorio on jälleen avattu mystisen evakuoinnin jälkeen, kertoo NBC News.

Observatorio oli suljettuna lähes kaksi viikkoa, kun viranomaiset suorittivat paikalla tutkintoja. Observatoriota johtava organisaatio tiedotti sunnuntaina, että kyseessä oli observatorioon kohdistunut turvallisuusuhka.

Tämä ei kuitenkaan ole hillinnyt paikan ympärillä kuhisevia villejä huhuja. 

Evakuointi oli ainoa tapa taata turvallisuus

Joidenkin mielestä observatorio suljettiin, sillä sen työntekijät löysivät viitteitä maan ulkopuolisesta elämästä. Toisten mielestä kyseessä oli salaisen satelliitin paljastuminen. 

Observatoriota hallinnoiva yhdistys itse tiedotti, että poliisi oli saanut vihjeen henkilöstä, joka oli mahdollinen uhka paikan työntekijöille ja lähistöllä asuville henkilöille. Observatorio suljettiin varotoimenpiteenä melkein kahdeksi viikoksi.

– Evakuointipäätös tehtiin paikan syrjäisyyden perusteella. Meillä oli vaikeuksia taata henkilökuntamme turvallisuus niin kaukana kaikesta. Pienen henkilöstön evakuoiminen oli tehokkain tapa varmistaa heidän turvallisuutensa, yhdistys kertoo.

Enempää tietoa yhdistys ei turvallisuusuhasta tai uhkauksen tehneestä henkilöstä suostunut kertomaan.

Paikallinen poliisikin hämillään

Salaliittoteorioitsijat eivät ole ainoita, jotka ovat pohtineet tapahtunutta. Myös paikalliset viranomaiset ovat olleet ymmällään.

– Liittovaltion poliisi ei suostu kertomaan meille, mitä kukkulalla tapahtuu. Paikalla on ollut helikopteri, ihmisiä antennien kanssa ja rakennusmiehiä torneissa, mutta kukaan ei kerro mitä siellä tehdään, kertoo Oteron piirikunnan sheriffi Benny House paikallismedialle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme