Mainos
Mainos

Systembolagetin skandaaleille jatkoa

Ruotsin alkoholimonopolia Systembolagetia koskevat skandaalit eivät ota loppuakseen.

Viimeisimmät tiedot kertovat mittavista rahavarkauksista liikkeiden kassoista. Tänään paljastui, että viinakauppojen myyjät ovat vieneet kassasta rahaa satojentuhansien kruunun arvosta. Dagens Nyheter -lehden mukaan varkauksia on helpottanut uusi kassajärjestelmä, joka otettiin käyttöön kolmisen vuotta sitten.

Järjestelmässä myyjä on voinut pyyhkiä pois ostoja ja pistää rahat omaan taskuunsa. Systembolagetista kerrotaan, että varkaustapauksia on tullut tietoon tämän vuoden aikana. Niitä on saattanut olla jo aiemminkin.

Tähän mennessä viisi työntekijää on tunnustanut anastaneensa työpaikan kassasta rahaa. Kymmentä muuta epäillään ja heidän toimiaan tutkitaan.

Aiemmin muun muassa useita Systembolagetin myymälänjohtajia on syytetty lahjusten ottamisesta. Skandaalien vanavedessä yrityksen toimitusjohtajaa Anitra Steeniä on arvosteltu, ja jotkut tahot ovat jo vaatineet Steenin eroa. Steen on pääministeri Göran Perssonin avopuoliso.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme