Mainos
Mainos

Syyria ilmoittaa lopettaneensa väkivaltaisuudet

Syyrian presidentti Bashar al-Assad kertoo Syyrian lopettaneen väkivaltaisuudet mielenosoittajia vastaan. Asiasta kertoo YK. Al-Assad oli ilmoittanut asiasta YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moonille.

Ban Ki-Moon kävi al-Assadin kanssa eilen puhelinkeskustelun, jossa hän ilmaisi syvän huolensa viimeisimmistä ihmisoikeuksien rikkomuksista ja liioitellusta voimankäytöstä Syyriassa. Ki-Moon oli vaatinut, että kaikkien sotilastoimien ja pidätysten on loputtava. Hän oli maininnut erikseen useiden juutalaispakolaisten kansoittaman Latakian kaupungin eiliset väkivaltaisuudet. Latakian kaupungin urheilustadionille kerättiin eilen satoja pidätettyjä armeijan ratsioiden yhteydessä.

YK:n lausunto kertoo, että al-Assad oli sanonut kaikkien sotilas- ja poliisioperaatioiden loppuneen. Opposition edustajien mukaan väkivalta ja pidätykset kuitenkin jatkuivat puhelinkeskusteluissa annetuista lupauksista huolimatta. Turvallisuusjoukot tappoivat eilen ainakin kymmenen ihmistä.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme