Mainos
Mainos

Syyria keskeyttää yhteistyönsä USA:n kanssa

Yhdysvaltojen ja Syyrian tulehtuneet suhteet kärjistyivät sotilaallisen ja tiedusteluyhteistyön keskeytymiseen. Syyrian hallituksen mukaan maata on syytetty Irakin kapinallisryhmien tukemisesta.

Syyria on keskeyttänyt sotilaallisen ja tiedusteluyhteistyön Yhdysvaltain kanssa, kerrottiin New York Times -lehden verkkosivuilla tänään. Syyrian hallitus on kärmeissään siitä, että maata on syytetty Irakin kapinallisryhmien tukemisesta. Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin mukaan Syyriasta kulkee taistelijoita ja rahaa Irakiin.

Syyrian Washingtonin-suurlähettiläs Imad Moustapha sanoi uskovansa, että Bushin hallinto on päättänyt "kärjistää tilannetta Syyrian kanssa". Hänen mukaansa Syyria on ryhtynyt toimiin Irakin kapinallisia vastaan.

Yhdysvaltain ja Syyrian suhteet ovat olleet happamat kuukausitolkulla, vaikka syyrialaisjoukot vetäytyivät Libanonista huhtikuun loppuun mennessä. Amerikkalaislähteiden mukaan Syyrian yhteistyöhalukkuudessa on ollut pitkään parantamisen varaa.

-Pohdimme, että miksi meidän pitäisi jatkaa yhteistyötä, selitti Syyrian Washingtonin-suurlähettiläsImad Moustapha New York Timesin haastattelussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme