Mainos
Mainos

Syyria-kokous alkuun kiistellen - Syyria haukkui opposition

Syyria-kokous on alkanut Sveitsissä kiistelyllä. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry vaati al-Assadia väistymään syrjään. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov varoitti ulkopuolisia puuttumasta Syyrian asioihin. 

Syyrian ulkoministeri Walid Muallem oli sanaharkassa YK:n pääsihteeri Ban ki-Moonin kanssa, kun tämä kehotti ministeriä päättämään ylipitkäksi venähtäneen puheenvuoronsa. 

– Te asutte New Yorkissa ja minä asun Syyriassa -- Minulla on oikeus kertoa Syyrian näkemys tällä foorumilla, Muallem sanoi Banille. 

Muallem ylitti yli kolminkertaisesti sen ajan, joka alkupuheenvuoroille on varattu. 

Hän kutsui Syyrian oppositiota pettureiksi ja vieraan vallan agenteiksi. Täyslaidallisen saivat myös oppositiota ja kapinallisia tukevat Persianlahden maat. Muallem sanoi näillä olevan verta käsissä. 

– Naamio on pudonnut ja voimme nähdä, mitä ne (maat) todella haluavat -- horjuttaa Syyriaa viemällä ulos terrorismia. 

Syyrian oppositionjohtaja Ahmad Jarba ei ollut sovinnollisempi. Hän vertasi eilen julkistettujen kidutuskuvien perusteella hallituksen tekoja natsien tekoihin toisen maailmansodan aikana. Bashar al-Assad ei voi hänen mukaansa pysyä mitenkään vallassa, vaan valta pitää siirtää väliaikaiselle hallitukselle. 

Tänään Montreux'ssä ovat vuorossa vasta alkupuheenvuorot. Syyrian hallituksen ja opposition on määrä alkaa varsinaiset neuvottelut ylihuomenna. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme