Mainos
Mainos

Syyria: Palmyrassa surmattu satoja siviilejä

Äärijärjestö Isis on surmannut satoja siviilejä muinaisen Palmyran alueella, sanoo Syyrian valtion televisio. 

TV-kanava perustaa tietonsa silminäkijätietoihin. Uhreja on jopa 400, suurin osa naisia ja lapsia Palmyran kaupungissa. Tarkempia tietoja ei ole vielä saatavilla.

Oppositioaktivisti on taas kertonut sosiaalisen median välityksellä, että kaupungin kaduilla on satoja ruumiita. Aktivistit uskoivat, että kyse oli hallituksen kannattajista.  

Isis piiritti kaupungin keskiviikkona ja paikallisten tietojen mukaan meni kaupunkiin perjantaina tai torstaina. 

Tadmurin ja Palmyran valtaus on saanut suurta huomiota useastakin syystä. Paikka on strategisesti merkittävä, ja kerta oli kaiken lisäksi ensimmäinen, kun Isis sai hallintaansa kaupungin suoraan presidentti Bashar al-Assadia tukevilta joukoilta.  

Huomiota on kiinnittänyt myös se, että parintuhannen vuoden ikäinen Palmyran rauniokaupunki on kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokas. Isisin on pelätty tekevän siellä suurta tuhoa. Vaikka Syyrian viranomaiset kuljettivat sieltä turvaan satoja patsaita ja muita esineitä, monet muinaismuistoista olivat liian suuria siirrettäviksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme