Mainos
Mainos

Syyria syyttää Israelia ilmatilansa loukkaamisesta

Syyrian johto harkitsee vakavasti vastatoimia Israelin vastaan. Israel ei ole suostunut kommentoimaan syytöksiä ilmatilan loukkauksesta.

Syyrian ja Israelin välit ovat kiristyneet tänään entisestään. Syyrian virallinen uutistoimisto Sana kertoi israelilaiskoneiden tunkeutuneen aamulla maan ilmatilaan ja ilmatorjunnan avanneen tulen tunkeilijoita kohti.

Sanan mukaan koneet myös pommittivat syyrialaiskohteita, mutta vahinkoja ei ilmeisesti aiheutunut. Täyttä varmuutta pommituksista ei kuitenkaan ole.

Tiedotusministeri Mohsen Bilal sanoi televisiokanava al-Jazeeran haastattelussa, että Syyrian johto harkitsee vakavasti vastatoimia.

Israelin reaktio tapaukseen puolestaan oli totaalinen vaikeneminen. Niin asevoimat, ulkoministeriö kuin pääministerin kansliakin kieltäytyivät antamasta minkäänlaista lausuntoa. Uutistoimisto Reutersin haastatteleman turvallisuuslähteen mukaan hallitus olisi kieltänyt viranomaisia kommentoimasta.

Eläkkeellä oleva kenraalimajuri Uzi Dayan arvioi, että hiljaisuuden turvin Israel yrittää estää selkkausta huonontamasta jo muutenkin tulehtuneita suhteitaan Syyriaan.

- Israel on aktiivinen monilla rintamilla Lähi-idässä, mutta emme halua heikentää omaa asemaamme. Siksi reaktio on ollut niin pidättyväinen, Dayan sanoi.

Yhdysvalloiltakaan ei herunut kannanottoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme