Mainos
Mainos

Syyria torjui YK:n pyynnön Assadin tapaamisesta

Syyrian mukaan YK:n pyyntö maan presidentin kuulemisesta Hariri-murhatutkimuksissa rikkoo Syyrian itsemääräämisoikeutta.

Syyria on torjunut YK:n tutkijoiden pyynnön kuulla presidentti Bashar al-Assadia osana Libanonin entisen pääministerin murhatutkimuksia. Asiasta kertovat diplomaattilähteet. Diplomaattien mukaan Syyria on ilmoittanut tutkijaryhmälle, että pyyntö presidentin kuulemisesta rikkoo Syyrian itsemääräämisoikeutta.

Tutkijoiden edustaja vahvisti, että Syyria on vastannut tapaamispyyntöön, mutta hän ei vahvistanut vastauksen sisältöä. YK:n tutkijat haluavat tavata myös Syyrian ulkoministerin Farouq al-Sharan, ja tähän Syyrian kerrottiin jo aiemmin suostuneen.

Libanonin entinen pääministeri Rafik al-Hariri kuoli pommi-iskussa Beirutissa helmikuussa. YK:n raportissa on jo todettu, että syyrialaisia viranomaisia on ollut osallisina surmaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme