Mainos
Mainos

Syyria: Ulkoiseen hyökkäykseen voidaan vastata kemiallisin asein

Syyria varoittaa voivansa käyttää kemiallisia aseita, jos maa joutuu ulkoisen hyökkäyksen kohteeksi. Asiasta kertoi ulkoministeriön tiedottaja Jihad Makdissi valtiollisen television lähetyksessä.

Hän kuitenkin korosti, ettei kemiallisia aseita koskaan käytettäisi maan siviiliväestöä vastaan. Syyrian kemialliset aseet ovat Makdissin mukaan armeijan valvonnassa.

Samassa yhteydessä Makdissi tyrmäsi Arabiliiton vaatimuksen, jonka mukaan Bashar al-Assadin olisi väistyttävä Syyrian presidentin tehtävistä.

– Tällainen päätös on ainoastaan Syyrian kansan tehtävissä, sillä vain se voi päättää hallituksensa kohtalosta, Makdissi sanoi.

Arabiliitto esitti vaatimuksensa Dohan-kokouksensa jälkeen. Liitto tarjosi samalla al-Assadille ja hänen perheelleen "turvallista ulospääsyä" ja vetosi oppositioon sekä Syyrian vapaa armeija -kapinallisryhmään, että ne muodostaisivat siirtymäkauden hallinnon.

Arabiliitto on erottanut Syyrian väliaikaisesti jäsenyydestään.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Janne Hopsun juttu (Seitsemän uutiset 23.7.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme