Mainos
Mainos

Syyria: Yhdysvallat on epäonnistunut Irakissa

"Neuvottelut Yhdysvaltain kanssa jatkuvat, suhteitamme ei voi pitää hyvinä", sanoo Syyrian presidentti Bahar Al-Assadin.

-

Syyrian presidentti Bashar al-Assadin mukaan Yhdysvallat on epäonnistunut Irakissa. Al-Assad sanoi qatarilaisen al-Jazeera-kanavan haastattelussa, etteivät Yhdysvaltojen miehitysjoukot ole vapauttaneet Irakia eivätkä ne ole onnistuneet tuomaan maahan luvattua rauhaa ja demokratiaa.

Lähes puolitoista tuntia kestäneessä haastattelussa al-Assad sanoi, että Yhdysvaltain joukkoja vastaan tehtäviä iskuja voidaan pitää vastarintana. Al-Assadin mukaan neuvottelut Yhdysvaltain kanssa jatkuvat, mutta hän painotti, ettei maiden välisiä suhteita voi pitää hyvinä.

Valkoinen talo varoitti perjantaina, että Yhdysvallat saattaa asettaa "hyvin pian" Syyrian vastaisia pakotteita, sillä Syyrian muun muassa epäillään tukevan terrorismia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme