Mainos
Mainos

Syyrialainen sodasta tviittaava pikkutyttö Bana evakuoitiin Alepposta

7-vuotias koko maailman huomion Twitterissä kiinnittänyt syyrialainen Bana-tyttö on evakuoitu sotatantereeksi muuttuneesta Aleppon kaupungista.

Bana siirrettiin tänään maaseudulle turvallisesti. Vielä ei ole selvää, onko koko perhe hänen mukanaan. Banan perheeseen kuuluu vanhempien lisäsksi kaksi nuorempaa sisarusta, 5-vuotias Mohammed ja 3-vuotias Noor.

Tilanne lasten silmin

Nuori, saparopäinen tyttö ilmestyi ihmisten näytöille sen jälkeen, kun hän alkoi tviitata Aleppon tilanteesta äitinsä Fatemah Alabedin avustuksella.

Idea tviitteihin tuli juuri englanninopettajana toimivalta äidiltä, joka halusi maailman kokevan Aleppon lohduttoman tilanteen lapsen silmin. Äidin toiveena oli, että tämä avaisi myös ulkomaalaisten silmät ja saisivat heidät tajuamaan, kuinka paljon Aleppossa tarvitaan apua.

Banasta onkin tullut monelle Syyrian konfliktin lapsiuhrien ruumiillistuma.

Banan perhe on piileskellyt Aleppossa sen jälkeen, kun heidän kotinsa pommitettiin maan tasalle marraskuun lopussa.

Itä-Syyriassa sijaitsevan Aleppon kaupungin evakuoinnit jatkuivat eilen oltuaan sitä ennen useita tunteja keskeytyksissä. Tuhansien ihmisten vaellus kotiseudultaan alkoi viime viikolla, mutta se on keskeytetty useaan otteeseen tulitaukojen rikkouduttua. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme